Det er fem år siden Norgesgjerde ble etablert i Farsund. Omsetning har nå passert seks millioner kroner. Nå har de også blitt gasellebedrift.

I et stort  lager på Lundevågen i Farsund ligger det mange kilometer med hvite plastgjerder stablet i høyden.

-Jeg tror ikke jeg overdriver hvis jeg sier et det er rundt én mil med plastgjerder her, sier Geir Olav Vikse, salgsansvarlig i Norgesgjerde, og kikker rundt i det svære lokalet.

Rett ved siden av står mannen som er daglig leder og gründer bak Norgesgjerde, Alf S. Andersen. Oppvokst over dammen i USA, nærmere bestemt Brooklyn i New York. 

Inspirert fra USA

14 år gammel flyttet Andersen og familien til Farsund. I dag er han bosatt på Lista. Han har fortsatt sterk tilknytning til USA, som så mange andre på Lista. Det var nettopp i statene at ideen om Norgesgjerde kom.

Jeg la først merke til det da vi var i Florida. Senere besøkte vi New York. Der så jeg enda flere som hadde plastgjerder i hagen. Så begynte jeg å sjekke litt rundt, sier Andersen.

Så begynte snøballen og rulle. Etter flere turer til USA og Kina, fikk Andersen stadig flere kontakter i bransjen. I 2010 ble selskapet etablert.

Utvalg

I dag leverer bedriften gjerder, rekkverk, levegger og porter til kunder over hele landet. Nå har de også fått terrassegulv i plast. Produktene er beregnet for gjør-det-selv montering. Alle kunder ønsker forskjellige produkter, med ulikt mål og størrelse. Derfor må hvert eneste produkt tilpasses det kunden ønsker. De anser seg selv som Norges største på området og har god erfaring og kompetanse. Det er i dag en familiebedrift hvor både sønn og svigersønn sitter i styret.

Økt etterspørsel

Siden oppstarten har etterspørselen økt sakte, men sikkert. Det ble rett og slett for mye å og gjøre Norgesgjerde. Det førte til at Geir Olav Vikse ble ansatt. I dag er det fire heltidsansatte og en deltidsansatt. Økt etterspørsel har ført til flere ansatte og økt omsetning. I 2014 passerte Norgesgjerde seks millioner i omsetning for første gang. En økning på to millioner fra 2013. Pila har pekt en vei, nemlig oppover. 2015 ser også veldig lovende ut.

– Vi har i skrivende stund passert tallene for 2014. Vi er svært godt fornøyd med tanke på at vi anser 2014 som et veldig bra år, sier Vikse.

Brev i posten

Den imponerende omsetningsøkningen har blitt lagt merke til. I oktober fikk nemlig bedriften et hyggelig brev i posten. I brevet kom det fram at bedriften var kommet inn på Dagens Næringslivs liste over gasellebedriften. For å komme inn der må bedriften ha klart følgende kriterier:

  • Levert godkjente regnskap
  • Minst doblet omsetning over fire år.
  • Omsetning på over en million første år.
  • Positivt samlet driftsresultat
  • Unngått negativ vekst.
  • Vært aksjeselskap

-Hva skal man si? Det er en hyggelig anerkjennelse, sier Andersen og utdyper:

-Det tyder på at de tingene vi har gjort har vært riktig. Vi anser oss fortsatt bare i startfasen og vi ønsker å fortsette den gode veksten, avslutter Andersen.

Facebookgoogle_pluspinterestmailFacebookgoogle_pluspinterestmail